Държавното училище във Варна, Илинойс – САЩ, харчи по $10 845 на ученик. Средните разходи за училище в САЩ са 12 383 долара. На един учител във Варна се падат около 16,1 ученика.

Варна, Илинойс е малък провинциален град с население от около 800 души. Въпреки малкия си размер, градът предлага качествени образователни възможности за деца и младежи.

Училището във Варна, Илинойс

Местният училищен район, Varna CUSD #2, е високо оценен както от държавните, така и от националните стандарти.

Над 95% от учениците завършват гимназия навреме или по-рано, много с вече спечелени кредити за колеж. Областта се фокусира върху осигуряването на силна основа по основните предмети, като същевременно предлага широка гама от извънкласни дейности за подобряване на академичното обучение.

От музика и театър до футболни и баскетболни програми, има много възможности за учениците да развиват своите таланти извън класната стая. Освен това, дистриктът работи усилено, за да гарантира, че всички деца имат достъп до технологии и ресурси, необходими за успех в съвременния свят. Със своя ангажимент към високи постижения в образованието, Варна е чудесно място за семейства, които търсят качествени възможности за обучение в безопасна и подкрепяща общност.

Варненските училища харчат по $10 845 на ученик (средно за САЩ $12 383). На един учител се падат по 16 ученика, на един библиотекар – 0 ученика, на един възпитател – 753 деца.