Много от Вас ще си спомнят скандалния „екстрасенс Деси от Пелово“, който преди години нашумя с „невероятните си дарби“, бе омагьосал МВР и имаше служебна карта, а в крайна сметка бе осъден за няколко блудства. Същият отново е на линия, но вече се представя като „феноменът Маринов“.

Самообявилият се за наследник на Ванга Десислав Велков от Пелово, по баща – Маринов, скандализира обществото преди 15-ина години. Той приемаше „нуждаещи“ се от „сврх силите му“ в цялата страна. Твърдеше, че има диплома, подписана от Кубрат Томов и доказваща дабрата му да вижда в миналото, в бъдещето и да лекува 25 различни болести.

Измамникът беше толкова убедителен, че бива назначен последователно в две полицейски управления в София. Ангжиментът му бил да помага за разкриване на извършени престъпления като профайлър. МВР пък му дали заплата, служебна карта и служебен автомобил, който развозвал половия маниак из държавата.

В крайна сметка след множество жалби от потърпевши млади жени и момичета, които го обвиняваха, че са обект на сексуалните му мераци, той бе арестуван и осъден за 16-и път на 6 г. ефективно лишаване от свобода. Преди 2 г. е освободен след поредната излежана присъда и отново се е отдал на страстта си – млади момичета. Той ги подмамва с мнимите си взможности за помощ или с оферта за работа като сътруднички в несъществуващия му офис.

При физическата среща обаче, Деси от Пелово – Маринов, излива порои от цинични думи и предложения към момичетата и упражнява над тях различен вид сексуални посегателства.

Дама, която наскоро е била на сеанс при „феноменът Маринов“ предупреждава в социалната мрежа, че всички много трябва да внимават на кого се доверяват. Тя е категорична, че е била омерзена от циничните думи, които е трябвало да изслуша от лъже пророка и отделно да плати за това, че той по никакъв начин не е дал отговор на въпросите, заради които тя е потърсила помощта му.