1,9 млрд. лв. годишно. Толкова средства са необходими за реализиране на икономическата програма от предизборната пратформа на БСП според разчетите на социалистите. Корнелия Нинова подчерта, че в момента се разписва начинът на реализацията на мерките по дни и години, правят се подробни разчети по пера.

Нинова отхвърли обвиненията на Валери Симеонов, че БСП и ГЕРБ крадат програмата на НФСБ. „Не гледайте думите, а действията. Можем да се върнем и по-назад от 2013 г. Да речем в управлението през 2007-2008 г., когато това което предлагаме днес, го правехме в управлението“, заяви тя и припомни позициите на социалистите в подкрепа на младите семейства. Лидерът на БСП обеща, че партията няма да промени позицията си по отношение на данъчната политика на България. Оставаме на позиция семейно подоходно облагане и 20 % данък на месечни доходи 10 000 лв. и нагоре от заплата, рента, наем и т.н., заяви тя.

Нинова смята, че е добре да се опита машинно гласуване, но изрази притесненията си заради краткия срок за организацията му. „Опасявам се, че затова кратко време няма да може да бъде изпълнено по всички правила и да бъдат проверени машините, да бъдат лицензирани, да бъде тестван софтуерът. Просто няма да има време за всичко това и се поражда съмнение за резултата от изборите“, заяви лидерът на БСП.