25-годишен мъж оцеля след падане от брега на Калиакра, научи ексклузивно rns. Той е във варненска болница с опасност за живота, но до сега не сме имали спасен при подобен случай, разказаха очевидци.

Информацията за случилото се бе потвърдена от председателя на ОбС-Каварна, инж. Йордан Стоянов.

Инцидентът станал малко след 16 часа днес. 25-годишен русенец и приятелката му се разхождали из крепостта на нос Калиакра. Точно до арката младият мъж решили да си направи селфи. За жалост не преценил мястото и паднал в бурното днес море.

Сигнал за случилото се бил подаден в местната полиция. Дежурният уведомил началника Ангел Паянев. На помощ бил повикан Наско Писика от Българево. Той бил в местността Зеленка и реагирал мигновено.

Пострадалият бил изваден от морето и транспортиран с реаномобила на МБАЛ-Каварна, до варненската МБАЛ „Св. Анна“.

Настанен е в реанимация с травми, получени при падането от високите 75 метра скали.

Според лекарите животът на младия мъж е в опасност, но е чудо, че изобщо е жив. До сега не сме имали такъв случай, разказаха за rns очевидци. Те са възхитени от адекватната реакция на началика на РУ-Каварна – Ангел Паянев и от бързата реакция на Наско Писика.

Така е, когато началникът е местен човек, познава терена и хората, може да се обърне към точния човек, коментираха съселяни на Наско Писика. Те припомнят, че бате Наско, както го наричат в родното му Българево е неколкократен републикански шампион по стрелба.