Детската линейка ще посвети първите си дни не на спасяване на животи, а на пиар-кампания, става ясно от прессъобщението, изпратено до медиите от председател Сдружение „Аз Вярвам и Помагам“ – Владислав Николов.

На 16.02.23 г. от 15 часа ще се състои официалното връчване на ключовете за първота за Варна специализирана и модерно оборудвана детска линейка. Мястото на церемонията е в шоурум „Мерцедес“, намиращ се в сградата на Силвър Стар. Поканени са и официални гости.

Преди това специализираният автомобил ще бъде ескортиран с полицейска патрулка из улиците на Варна, а по-късно паркиран пред сградата на „Делта планет МОЛ“. Там тя ще бъде използвана за декор от всеки, комуто хрумне да се фотне с нея.

Припомняме, че организаторите твърдят, че детската линейка е купена със срествата от издадените за вторични суровини пластмасови капачки и от дарения. Стойността й била над 260 000 лв.

Не е ясно защо така дълго чаканата и крайно необходима линейка няма да бъде ползвана, а ще служи за декор 4 дни, но поставя под въпрос осмислената й от организаторите нужда и крайната реална цел на мероприятието с придобиването й.