Че жегата се отразява на мнозина зле, особено във възрастта над 50 години, е медицински факт. При БСП-Варна, това беше илюстрирано вчера с безпрецедентното садене на цъфнали рози в морската градина. Президборната акция беше предшествана от леко лицемерното заявление на столетницата, че е много против безразборното строителство.

На редовните парламентарни избори Борислав Гуцанов, Филчо Филев и другари решиха да засаждат дървета – 40 броя във Виница. Беше края на март, твърде топло за сезона и само проливните дъждове може да са спасили фиданките.

Вчера при 30° два пъти арестувания Борислав Гуцанов и новата му дружка Филчо Филев – скандален бивш кмет на Провадия, се юрнали да садят рози. При това цъфнали. 130 на брой, колкото години, изопачавайки истината се твърди, че е съществувала БСП.

Преди да хабят пари за рози и да правят пиар акции с надеждата БСП-Варна да излезе от позорното 4-о място в града и 3-то в областта, постигнати на редовните парламентарни избори, Гуцанов и Филев би трябвало да се поинтересуват кога и как се засаждат рози, ако искат те да живеят. Няма нужда да си интелектуален титан, достатъчно е било поне баба си да слушаш, за да знаш, че розите се засаждат през пролетта и те са вкоренени резници, а не цъфнали китки.

Някои ще припомнят, че медузите са оцелели 650 милиона години без мозък и това дава надежди на мнозина да изкарат един живот.

По-притеснително от лесовъдните упражнения на Гуцанов и Филев са заявленията им, че са против безразборното строителство. Например в Кайсиева градина. До момента не сме чули и за грам притеснение от тяхна страна за строежа на ул. „Н. Й. Вапцаров“, на която само едно от трите тела е високо 17 етажа.

Сигурни сме, че втората най-високата сграда във Варна, изобщо не се строи с корупциионни практики. За всички офиси и апартаменти е предвидено поне по едно парко място и обитателите й няма да препълнят алеите в кв. „Чайка“ с колите си. Вярваме, че въпросния билдинг съвсем по правилата е на метри от съседната сграда, благодарение на което в нея никога слънце няма да изгрее. Чакаме Гуцьо „медузата“ и Филчо „рационализатора“ да възроптаят и срещу това безобразно строителство съвсем случайно реализиращо се от близък приятел на „медузанчо“ барабар с фирмата си.

Всички, които вярват в тези лакърдии, спокойно могат да гласуват да БСП.

След злокобната цифра 40 фиданки, вчерашната операция от 130 рози пак е центо число, като за умрели.

Всички поздравявеме Корнелия Нинова, за която и през ум не ни е минало, че внезапно изригналите чувства към Гуцанов и Филев са подкладени от няколко апартамента и финикийски знаци. И чакаме с нетърпение може ли БСП-Варна да се срине повече от историческия провал на 4 април 2021 г.

Понякога е по-достойно да се откажеш, отколкото да се излагаш, но това важи за хора с определено качество!