59 разпитани по 4 досъдебни производства и още 6 преписки – това е краткия отчет за работата на полицията по измамника Андрей Михайлов. Някой ще се сети ли да го обяви за международно издирване и въпросният да бъде върнат в България, за да понесе отговорността за нанесените материални и нематериални щети на десетки потърпевши?

Припомняме, че половината полицаи в морската столица работят, за да документират престъпленията на самозвания „собственик“ на  Vogue и Рink bar. Оказва се, че почти няма него познат, от когото същият да е получил „на заем“ пари, уж за спешни нужди с връщане до дни. Така във времето е натрупал дългове от над половин милион лева. След това тарикатът напуснал страната и до момента въпреки тежестта на извършеното от него в продължителен период от време, нито полицията, нито прокуратурата се е сетила да го обяви за международно издирване.

Опитите на потърпевши да го намерят у нас, за което бяха разпространени флаери със снимката му и обяснения, че се издирва заради множество измами, приключиха не само без успех. Странно трио, приличащо на клошари, се постара в рамките на часове да разлепи флаерите, за „да не се петни името му“, вероятно – срещу съответното заплащане.

Хипотезата е повече от нелепа. Андрей Михайлов плаща с откраднати пари, за да не се разчува, че е измамник, гневят се потърпевши.