Журналистът и собственик на агенция ПИК – Недялко Недялков, е задал 7 важни въпроса за всеки от нас – каква е държавата, моралът на политици и представители на изпълнителната власт. Без значение дали харесвате Недялко Недялков по-малко от настоящите депутати и правителство, ако искаме да започнем най-после начисто, е редно да изискаме отговорите. Всеки емоционален толеранс ловинообразно ще изкриви принципите на законността, което пряко ще рефлектира върху живота ни и този на децата ни.

Ето въпросите и спокойно преценете, не ни ли дължат отговорите:

1. Кога ще оповестят проверката на фирмата на Спецов от НАП, която е точила ДДС? Докога ще го прикрива ококерият му ухажор, по съвместителство и министър на финансите? Емоцията си е емоция, но сиренете е с пари.

2. Ще има ли проверка на твърденията на датски инвеститори, че гореспоменатият Асен Василев ги е измамил?3. Какво се случва с разследването на „подаръчния“ плик на Пламен Узунов от един митничар? Има ли подкуп? Текат ли разпити? Кога да чакаме произнасянето на прокуратурата?

4. Текат ли разпити и по друга корупционна афера – „500К на Татяна Дончева“? Адвокатката на „Мултигруп“ докога ще вилнее из българския парламент и ще раздава морал?

5. Кога прокуратурата или КПКОНПИ ще проверят как Бойко Рашков си е купил 19 имота плюс резиденция със заплатата на държавен служител?

6. Кога Конституционният съд ще благоволи да се произнесе за канадското гражданство на новата „икона“ Кирил Петков? Всички знаем истината и няма нужда от никакво произнасяне, но наглостта на остапбендеровци от Харвард е толкова колосална, че единствено формален законов акт може да им запуши устите.

7. Има ли конфликт на интереси в назначаването на децата на Стефан Янев в Булгаргаз и НЕХ – без конкурс, при първото правителство на таткото?