Облачен вторник

ДОБРО УТРО! В 7,45 ч. температурата на въздуха във Варна е -2 градуса, които се усещат като -4, а влажността е 85%. Атмосферното налягане е 1022 милибара. Духа вятър от запад-северозапад със скорост 5 км/ч. Облачно е.

Около обяд облачносттаъ ще се разкъса. Максималната температура ще достигне 8 градуса. Следобед ще започнат превалявания от дъжд, които вечерта ще спрат. През нощта ще се изясни, а утрото утре ще ни посрещне с пэложителни температури около градус над нулата.

Още сутринта над страната ще са появи до умерен, в Дунавската равнина и временно силен запад-северозападен вятър. До обяд валежите в повечето места ще спрат, а след пладне от северозапад облачността ще се разкъсва и намалява. Ще се затопли и максималните температури ще са между 5 и 10 градуса, в югозападните райони и Пазарджишко-Пловдивското поле до 12-13 градуса.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, оставайки по-високо от средното за месеца.

Над планините ще бъде облачно, мъгливо и на места главно в часовете преди обяд ще превалява сняг. След пладне облачността временно ще се разкъса и намалее. Ще духа силен, по върховете и бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1 градус, на 2000 метра – около минус 6 градуса.

Над Черноморието ще е предимно облачно, но само на отделни места ще има слаби ръмежи. Вечерта облачността временно ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб вятър от западната четвърт, който през нощта срещу сряда ще се усили. Максималните температури ще са между 5 и 8 градуса. Температурата на морската вода е 5-7 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg