Първите трима в листата с кандидат-депутати на партия „Има такъв народ“ в Добрич са Дилян Господинов Господинов, Иван Руменов Ганев и д-р Ивайло Христов Христов. Без претенции за изчепрателност, ще Ви представим най-важното за тях, за да прецените готови ли сте да направите тези хора депутати, които ще коват закони и от тях ще зависи живота на Вас и децата Ви.

дилян господинов, има такъв народ1. Дилян Господинов Господинов през 2002 г. е обявен за международно издирване от съда в Ерланген за измама съгл. чл. 263 от НК на Германия. Текстът предвижда максимална присъда 10 г. лишаване от свобода. Причината – Господинов като част от организирана група се занимавал с покупки от интернет, за които плащали с чужди дебитни и кредитни карти. Тъй като по това време България не е член от ЕС, и доставките не могат да се извършат до адрес у нас, Дилян Господинов заминава за Германия. Под предлог, че учи в Ерланген, той има право да живее и работи в чуждата държава. Както и да получава пратки. Реално бил гара-разпределителна за купените с откраднати пари каталожни стоки.
През април 2002г. при мащабна акция на немската полиция Дилян Господинов е задържан. Иззети са множество вещи от всички шкафчета на гарата, които Господинов бил наел като склад за незаконната си търговия. При обиск в квартирата му полицаите откриват вещи, придобити по престъпната схема. След като е задържан и обвинен за седмица Дилян е освободен и през Чехия се връща в България.
Същата година Господинов е управител на фирма МЕД-ХОНИГ ВНОС, ИЗНОС ЕООД, чието седалище е в Добрич. Едноличен собственик на фирмата е Й.Г.Шуте Хониг ГмбХ и Ко КГ. 

Още след първата година става ясно, че Господинов не може да пътува до Германия заради обвинението и проблемите с правораздавателните органи на чуждата държава. По собствените му разкази, германецът – собственик на фирмата, е задвижил съдебната процедура и Делян Господинов получава присъда – глоба от 5 000 евро. Той самият се хвалел, че всички разноски били поети от собственика на фирмата, чийто управител е той.

Фирмата, която Дилян Господинов управлява се занимава главно с изкупуване на пчелен мед. Според близки до бизнесмена, той е създал система с кръг от фирми, който изкупува евтино меда на производителите. След това Господинов го „изкупува“ с огромен марж за немската компания.

В резултат Дилян Господинов, който не е от богато семейство и никога не блестял с финансови възможности – според негови познати, продал апартамента си и купил стара къща в Добрич. Съборил я и построил на нейно място палат с гараж и барбекю. Всекидневната на дома му била огромна, може би 80-100 кв.м. Придобива и внушителен автопарк – джип RANGE ROVER като на партийния си бос Слави Трифонов, Nissan Juke и Mercedes-Benz. Всичките новички, на приблизителна стойност около 350-400 000 лв.

Дилян Господинов е избран за областен координатор на „Няма такава държава“. След като в партията става ясно, че той има криминално минало е отстранен, но след около 2 седмици е върнат на поста.

Опитите ни да потвърдим информацията, че в музикалното училище „Св. Климент Охридски“, където временно изпълняваща длъжността директор – Герасимова – майка на зетя на Дилян Господинов, рязко се вдигнало одобрението към партията на шоуто на Слави, до момента не са успешни.

ганев, има такъв народ2. Иван Руменов Ганев – съученик от езиковата гимназия на Дилян Господинов. Настоящ замеделец, арендатор в Дропла и Змеево. Според добричлии същият не е от най-коректните арендатори. Обещава по 70 лв. на декар, а дал по 30 лв. на декар.

д-р ивайло христов, https://www.credoweb.bg/3. Д-р Ивайло Христов Христов (снимка сredoweb.bg – бел.ред.), представен в шоуто от Слави като хирург – доброволец в Афганистан и един от експертите в екипа на партията в сектор „Здравеопазване“. Всъщност д-р Ивайло Христов не е доброволец. Той заминава командирован на военната мисия благодарение на факта, че баща му е бил шеф на школата за офицери в Плевен – ШЗО.

Естествено „доброволецът“ получава сериозно заплащане, във валута заради тежкия труд зад граница.

В България той е управител на МЦ „Медика Албена“. Центърът печели две поредни години приз „ Най-добър медикъл СПА комплекс”. Управителят е номиниран в категория „Болничен мениджмънт. Работа в екип“ през 2016г. Това не помогнало особено и седмици по-късно докторът е освободен от работа.

През септември м.г. д-р Ивайло Христов става временно изпълняващ управител на МБАЛ-Лом. Той заема мястото на отстранения след полицейска операция заради данни за източване на НЗОК и конфликт на интереси титуляр д-р Георги Сивков.

Здравният експерт на „Има такъв народ“, „доброволецът“ и „успешен“ мениджър живее в Рогачево и според негови познати не пътува до Лом, а управлява дистанционно болницата. Опитите ни да се свържем с д-р Ивайло Христов, за да потвърди или отрече информацията за това, че получава заплата без да ходи на работа, до момента не са успешни.

има такъв народ