Представяте си ли група туристи, без значение българи или чужденци, или пък група ученици, които посещават природния феномен „Побити камъни“ край Варна. Без значение от къде идват – от Девня или от Варна, те неминуемо първо ще се запознаят с друга атракция – проституиращите жени на т.нар. стар път от София за морската столица. Към днешна дата по трасето има 26 специфично подредени гуми – „фронт офиси“ на продавачките на удоволствия. Най-впечатляващо е, че те присъстват и в опцията на Google – Street View България.

Специфично подредените стари автомобилни гуми са ясен знак, че това е „стоянка“ на проститутка. Когато са празни е ясно, че тя „работи“

Буквално на 100 метра след табелата за край на Варна, край пътното платно се движи „жрица на любвта“. Видимо е над 40 години, доста заоблена и мургава.

В началото на пътя от Девня към Варна пък ни посреща червенокоса красавица, която също не е първа младост. Само на няколко от 26-те „офиса“ чакат клиенти. Останалите гуми за празни, защото най-вероятно жените „заработват“.

Десетината чакащи край пътното платно видимо са на различна възраст и с различна физика. Сред тях не липсват и красавици, надхвърлили няколко пъти в килограми представата на „мъжете“ за красива жена. Определено нито една от тях не е първа младост.

През годините държавата доказа, че няма никакво желание да се справи с упражняването на най-древната професия по пътища и улици, както и с неморално придобитите доходи, на които нито проститутките, нито сводниците им плащат данъци. За това пък този вид „атракция“ е международно известна. Ако проследите стария път от София за Варна през Google Street View България ще видите заснети и някои от проститутките.

Прави впечатление, че през 2018 г., от когато са снимките в Google Street View България, продавачките на ласки са били далеч по-млади и стройни от днешните си колежки