Варненци, живеещи на ул. „Букет“, която е продължение на ул. „Евлоги Георгиев“ заплашват да блокират околовръстното шосе утре, като форма на протест срещу безхаберието на общината. Над 100 души се подписаха под писмо до представителите на местната власт, в което настояват няколкогодишните безплодни чакълирания на улицата и похарчените около 80 000 лв. за безсмисления труд, да бъдат финализирани с полагането на асфалт.

3

„Между 15 и 21 август т.г. на ул. „Букет“ бе направено поредното чакълиране. През последните 5 г. на уличката е насипван чакъл поне 4 пъти и нито веднъж не е полаган асфалт.

4

При първия силен дъжд водата свлича камъните върху асфалта на Околовръстното, където те затрудняват движението и поставят водачи и пътници в риск. За това общината праща работници и камиони да съберат чакъла от пътното платно.

8

Така всеки път се дават пари първо за чакълиране и трамбоване, а след това и за събиране на трошляка от „Христо Смирненски“.

За нас е напълно неясно защо се полага чакъл и не се асфалтира.

За това подготвихме поредното писмо, което изпращаме до кмета Иван Портних, председателя на ОбС Тодор Балабанов и председателя на ПК „Благоустройство и комунални дейности“ Божидар Чапаров с настояване безплодното разходване на средства на варненските данъкоплатци на нашата улица да спре“, разказват потърпевшите пред RNS.

DSC_0193 (1)

Живеещите на ул. „Букет“ припомнят, че сами са изградили канализацията и ВиК-мрежата по протежението й. Според тях до момента Община-Варна, е изхарчила около 80 000 лв. за краткотрайната чакълеста покривка. Те се питат дали улицата им не се използва само „като касичка“ и място за „безсмилени ремонти и усвояване на пари“.

miloslava_angelova-ruenski-manastir

Ако живеещите на калната улица изпълнят заканата си утре да блокират бул. „Хр. Смирненски“, движението във Варна ще бъде изключително затруднено, тъй като по същото време ще има затворени улици и заради пребиваването на френския президент Еманюел Макрон в морската столица.

RNS