Мустафа Карадайъ: България е парламентарна република, но усещането е като за премиерска

„По Конституция България е парламентарна република, но все още усещането е за премиерска. Ние сме против двойния аршин на ГЕРБ, включително и по морала. Днес основният проблем е свързан с двойния стандарт на ГЕРБ и на господин Главчев.“

Това заяви преди минути лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, чиито народни представители също не се върнаха в пленарна зала след скандала, който Главчев сътвори.

Припомняме, че председателят на НС наказа с отстраняване от по 5 заседания лидера на БСП Корнелия Нинова и червеният депутат Антон Кутев. Това стана, след като левите поискаха в Парламента да дойде премиерът Бойко Борисов и да назове наркотрафикантите и престъпниците сред депутатите.

„През последните няколко месеца имаме усещане, че институцията председател на НС липсва. Днес Главчев се опита да потвърди това усещане. Нинова и Данаил Кирилов цитираха едни и същи медийни публикации, но отношението към тях беше коренно различно. Отстраняването на лидера на най-голямата опозиционна партия в Парламента също е ясен знак в тази поска“, категоричен е Карадайъ.

Току що приключи поименното преброяване на присъстващите народни представители в НС. Те са едва 116 души и заради липса на кворум Главчев даде още половин час почивка.

RNS