„Снощи в с. Синдел е извършено изнасилване на самотна възрастна жена от жител на с.Тръстиково.Толкова тежко престъпление нямаме повече от 20 години в селото!!!

Докога държавата ще си затваря очите за изстъпленията на подобни изверги и не се промени закона така ,че независимо дали е насилен възрастен човек или дете наказанието да е ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР!!!!, а не да излязат след няколко години на свобода и пак да безчинстват!!!!

Животът и здравето на нашите възрастни хора има значение😡

Това написа в социалната мрежа кметът на община Аврен – Емануил Манолов.

За електронното издание rns.bg кметът допълни, че полицията си е свършила работата. Бързо е установен и задържан извършителят.

Емануил Манолов припомни, че предвиденото в действащия Наказателен кодекс наказание за подобно тежко престъпление според него не е справедливо.

Трябва да има промяна в законите и наказанията. Не може до безкрайност да сме толерантни към извършили престъпление и това да е за сметка на жертвите им, категоричен е кметът. Изнасилвачът в най-добрия случай ще остане няколко години в затвора, а възрастната жена ще трябва да доживее дните си в болката и унижението, на което е била подложена, категоричен е Емануил Манолов.

Според информация на rns.bg уличеният е 20-годишен младеж, живеещ в Тръстиково. Потърпевшата жена е на 73 години. Криминалисти допълват, че изнасилването е било придружено от тежък побой.

Припомняме, че има държави в света, включително и членки на ЕС, в които спрямо изнасилвачи се прилага химическа кастрация. Извършителите не се ползват от никаква защита, напротив – властите са длъжни да уведомят хората, че в близост до тях живее или работи осъден за такова престъпление.