(СНИМКИ) Бойко в Аахен – целувките продължават, да му мислят превозвачите

Повече от 3 часа премиерът Бойко Борисов е в Аахен, където трябва да се срещне с Ангела Меркел и Еманюел Макрон в опита да промени трагичната ситуация с българските превозвачи. Все още не е сигурно, че такава среща ще има извън общото присъствие по повод удостояването на Макрон с орден за развитието на „бъдеща Европа“.

От снимките, които министър-председателят е публикувал в социалната мрежа е видно, че любовта по оста Бойко, Ангела, Еманюел кипи с пълна сила. Увековечени са разменените мили погледи, прегръдки и целувки.

2 (3)

Докато всички заснети демонстрират прекрасно настроение, българските превозвачи се надяват премиерът да успее да промени решението по т.нар. „Закон Макрон“, с който българските транспортни фирми няма да могат да продължат съществуването си.

,1a ,5 1 (4) 1авс2 (2)
Припомняме, че българските превозвачи са готови за масов протест на 16 май заради готвените промени в европейското законодателство, вследствие на които ще бъдат закрити 120 000 работни места. Международните превози в рамките на ЕС произвеждат 15% от БВП на държавата. Сътресението след въвеждането на промените заплашва съществуването на ГЕРБ 3. След като призна, че ситуацията е сериозна, ресорният министър – Ивайло Московски, декларира, че правителството подкрепя превозвачите. Бойко Борисов пък замина за среща с приятелчетата си, за да ги откаже от решението им, което буквално ще заличи цял бранш от икономиката на държавата.

Меркел и Макрон са били лични гости на Борисов в рамките на последните 6 месеца. Те бяха определени като изключително успешни и между приятели. Същата оценка бе дадена от МС и на разговорите с Макрон. Твърди се, че една от темите е била свързана с неблагоприятните, дискриминационни промени, касаещи превозвачите ни.

Именно заради визията си за „нова Европа“ – част от която е заличаването на българския транспортен бранш, Макрон ще получи международната награда „Карл Велики“.

RNS